суботу, 13 лютого 2016 р.

Книдлі


Книдлі
Вид: Вторые блюда Кухня: Домашняя Время: 35 мин. Сложность: Легко

страва української, чеської польської та загалом європейської кухні з борошна (тіста), схожа на розпарений білий хліб; щось середнє між галушками та варениками

Ингредиенты:

на 200 г картоплі — 50 г борошна, 1/ 4 яйця, 60 г слив, 5 г цукру, 10 г вершкового масла, солі.

Способ приготовления Почищену сиру картоплю натирають на дрібній тертці, сік зливають, а масу перемішують з пшеничним борошном, солять і замішують круте тісто (як на вареники). Формують кульки, начинивши кожну однією сливою (з кісточкою або без неї).

Відварюють книдлі в підсоленій воді, при подачі поливають розтопленим маслом
.

Немає коментарів:

Дописати коментар