Вид: Вторые блюда Кухня: Домашняя Время: 35 мин. Сложность: Легко
страва української, чеської польської та загалом європейської кухні з борошна (тіста), схожа на розпарений білий хліб; щось середнє між галушками та варениками
Ингредиенты:на 200 г картоплі — 50 г борошна, 1/ 4 яйця, 60 г слив, 5 г цукру, 10 г вершкового масла, солі.
Способ приготовления Почищену сиру картоплю натирають на дрібній тертці, сік зливають, а масу перемішують з пшеничним борошном, солять і замішують круте тісто (як на вареники). Формують кульки, начинивши кожну однією сливою (з кісточкою або без неї).Відварюють книдлі в підсоленій воді, при подачі поливають розтопленим маслом.
Немає коментарів:
Дописати коментар