Вид: Салати Кухня: Українська Час: 50 хв. Складність: Середньо
Ця страва є однією з дванадцяти пісних страв, яка готується на Святий Вечір. Ця пісна страва спокон віків користувалася популярністю в наших предків. Вони дуже любили цю смачну і корисну взимку страву. Пропоную Вам рецепт цієї страви в сучасній інтерпретації.
Інгредієнти:буряк – 1 кг
цибуля (біла) – 1 головка
цибуля (синя) – 1 головка
олія (соняшникова) – 3 ст.ложки
гриби (тільки опеньки мариновані) – 0,5 л
часник – 2 зубчики
хрін – 1 малесенький корінець
оцет (столовий) – 2 ст.ложки
оцет (яблучний) – 1 ст.ложка
спеції – до смаку
приправи – до смаку
сіль – до смаку
перець – до смаку
Середні по величиі бурячки ретельно очищаю від землі і двічі ретельно промиваю. Варю у підсоленій воді 30 хв. Тоді додаю 2 ст.ложки столового оцту – для закріплення кольору. Варю ще 45 хвилин.
Синю цибулину ріжу дрібненько, обсмажую на олійці 3 хвилини, присипаю мукою і досмажую ще на протязі 4–ьох хвилин.
.
Білу цибулю нарізаю дуже дрібненько. Перетираю часник. Тру хрін.
Зливаю воду, даю час остигнути бурячкам. …
Нарізаю їх тоненькими брусочками (соломкою). /Частину бурячків нарізаю в вигляді гранатних зерен/. Додаю посмажену цибульку. Додаю нарізану сиру білу цибульку - частинами. Солю. Перемішую. Пробую, якщо цибулі замало дорізаю ще.
Відкриваю баночку з маринованими опеньками, переціджую через друшляк і гарно промиваю водою. Нарізаю дрібнесенько і додаю до бурячків - частинами. Ретельно перемішую і пробую.
Приправляю олійкою, яблучним оцтом, тертим хріном, перетертим часником (хто не любить - можна й не давати; я
рекомендую трішечки додати), перчиком, спеціями та приправами . Пробую і досолюю до смаку. Гарно перемішую. Шухи готові. Ставлю їх на дві години в холодне місце, щоб відбулася дифузія.
«Гранатні зерна» збризкую перетертим часничком, посмаженим на олійці. В середину миски ставлю склянку і за допомогою пластикового листочка, формую з «гранатних зерен» стінки - середину заповнюю бурячками. Акуратно перевертаю миску на тарілку.
Подаю на Святу Вечерю, як одну з 12-ти пісних страв. Всередину «калача» ставлю свічку.
Немає коментарів:
Дописати коментар