середу, 30 грудня 2015 р.

Бурячки з грибами


Бурячки з грибами
Вид: Салати Кухня: Українська Час: 50 хв. Складність: Середньо

Ця страва є однією з дванадцяти пісних страв, яка готується на Святий Вечір. Ця пісна страва спокон віків користувалася популярністю в наших предків. Вони дуже любили цю смачну і корисну взимку страву. Пропоную Вам рецепт цієї страви в сучасній інтерпретації.

Інгредієнти:

буряк – 1 кг
цибуля (біла) – 1 головка
цибуля (синя) – 1 головка
олія (соняшникова) – 3 ст.ложки
гриби (тільки опеньки мариновані) – 0,5 л
часник – 2 зубчики
хрін – 1 малесенький корінець
оцет (столовий) – 2 ст.ложки
оцет (яблучний) – 1 ст.ложка
спеції – до смаку
приправи – до смаку
сіль – до смаку
перець – до смаку

Спосіб приготування

Середні по величиі бурячки ретельно  очищаю  від землі  і  двічі ретельно промиваю.  Варю  у підсоленій  воді  30 хв.  Тоді  додаю  2 ст.ложки  столового оцту – для  закріплення кольору.  Варю  ще  45  хвилин. 

Синю цибулину ріжу дрібненько,  обсмажую на  олійці  3 хвилини, присипаю  мукою і досмажую  ще на протязі 4–ьох  хвилин.

Білу цибулю  нарізаю  дуже дрібненько. Перетираю часник.  Тру хрін. 

Зливаю воду,  даю час остигнути бурячкам.  …

Нарізаю їх тоненькими брусочками (соломкою).  /Частину бурячків нарізаю в вигляді гранатних зерен/. Додаю посмажену цибульку. Додаю нарізану сиру білу цибульку - частинами. Солю. Перемішую. Пробую, якщо  цибулі  замало дорізаю ще.  

Відкриваю баночку  з  маринованими опеньками, переціджую через друшляк і гарно  промиваю  водою. Нарізаю  дрібнесенько і  додаю  до  бурячків - частинами. Ретельно перемішую і пробую. 

Приправляю олійкою, яблучним оцтом, тертим хріном, перетертим часником (хто не любить - можна й не давати;  я 

рекомендую трішечки додати), перчиком,  спеціями та  приправами . Пробую і досолюю до смаку.  Гарно  перемішую. Шухи готові. Ставлю їх на дві години  в  холодне місце,  щоб  відбулася  дифузія. 

«Гранатні зерна» збризкую перетертим часничком, посмаженим на олійці. В середину миски ставлю склянку і за допомогою пластикового листочка,  формую з «гранатних зерен» стінки - середину заповнюю бурячками. Акуратно перевертаю миску на тарілку.

Подаю  на  Святу  Вечерю,  як одну  з  12-ти  пісних  страв. Всередину «калача»  ставлю свічку.



Немає коментарів:

Дописати коментар