суботу, 13 лютого 2016 р.

Кокован (Coq au Vin)


Кокован (Coq au Vin)
Вид: Вторые блюда, Мясные Кухня: Французская Время: 1 ч. 30 мин. Сложность: Средне

Французський Coq au Vin від шеф-кухаря John Mitzewich (США)

Ингредиенты:

бекон - 4 плястерка
курячі стегна - 8 шт.
печериці - 10 шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
цибуля шалот - 1 шт.
мука - 2 ст. ложки
вино червоне сухе - 300 мл.
бульон курячий - 300 мл.
суміш трав herbs de provence - 1 ст. ложка

Способ приготовления 4 плястерка бекону порізати на кубики і пересмажити на пательні; бекон витягнути, в ту ж пательню помістити порізані печериці, на малому вогні, додаючи сіль та перемішуючи, дочекатись, поки не вийде волога; перемішати печериці з беконом в окремій ємності. Курячі стегна поперчити, посолити, підсмажити до рум'яни (10 хв.), витягнути і на цій же пательні пересмажити на вершковому маслі порізану цибулю ріпчасту та цибулю шалот, довести до рум'яни, додати 2 ст. ложки муки,  червоне сухе вино та 1 ст. ложку суміші французських трав herbs de Provence (див. нижче), перемішувати на малому вогні не більше 5 хв. У каструлю покласти стегна, посипати їх грибами з беконом, туди ж перелити суміш цибулі з вином та мукою з пательні, влити курячий бульон, накрити кришкою та готувати у духовці 60 хв. при температурі 180 градусів.
Правило подачі: після приготування стегна витягнути в миску, решту поставити на вогонь і перекип'ятити протягом 5 хв., потім полити отриманим стегна перед безпосередньою подачею на стіл..
Якщо у продажі не знайдеться готової суміші herbs de Provence, до її складу входять в рівних пропорціях: 1 об'єм - майоран, чебрець, чабер; 0,5 від об'єму - базилік, розмарин; 0,25 об'єму - шавлія. кріп. Тому слів herbs de Provence лякатись непотрібно, я купую готову "Суміш трав Прованська" ТМ "Любисток" по 2,50 грн. за 10 г.

Немає коментарів:

Дописати коментар