понеділок, 30 листопада 2015 р.

Лечо


Лечо

Цю страву угорської кухні в різних країнах готують по-різному, як правило, використовуючи в якості основних інгредієнтів солодкий перець, помідори і ріпчасту цибулю.

Лечо можна подати як гарнір до страв з м'яса або запропонувати в якості закуски.

Солодкий перець додають в салати, супи, другі страви, піцу, фарширують. Він добре поєднується з багатьма овочами: з помідорами, капустою, огірками, цибулею, часником, селерою та іншими, а також з кукурудзою, оливками, оливковою олією, бальзамічним, червоним винним і яблучним оцтом.

Перший спосіб

Інгредієнти на 1,3 кг солодкого перцю:
помідори 1 кг
цибуля ріпчаста 250 г
перець чорний мелений
сіль 15-20 г

Приготування:
Перець, видаливши насіння, наріжте соломкою. Помідори наріжте кружечками завтовшки 0,3-0,4 см. Цибулю подрібніть.

Овочі перемішайте, додайте воду, сіль, чорний перець і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.

Овочевою масою заповніть банки (зверху овочі повинні бути покриті соком).

Стерилізуйте літрові банки 25 хвилин, трилітрові - 40 хвилин. Банки закрийте, переверніть догори дном, дайте їм охолонути.

Другий спосіб

Інгредієнти на 1 кг солодкого перцю:
паста томатна 500 г
цукор 50 г
сіль 30 г

Приготування:
Перець очистіть від насіння і наріжте смужками.

Томатну пасту розведіть водою у співвідношенні 1:2 і залийте перець. Додайте сіль і цукор.
Проваріть масу 10 хвилин і відразу розкладіть по банках.

Банки стерилізують, потім закривають.

Любителі гострого можуть додати в заливку часник або мелений гострий перець. Можна також додати нарізаний маленькими шматочками стручок гострого перцю без насіння.



Немає коментарів:

Дописати коментар