суботу, 28 листопада 2015 р.

Курячі тефтелі, тушковані з овочами


Курячі тефтелі, тушковані з овочами

Перед тим, як готувати в горщиках, домашню птицю зазвичай смажать цілими тушками або розрубавши на шматки, в деяких випадках - відварюють до напівготовності (такі страви вважаються дієтичними ). Потім її тушкують, заливши бульйоном або соусом; до птаха можна додавати різні овочі, гриби, томатне пюре, а також спеції і прянощі. Ніжні курячі тефтелі ми приготуємо, заливши сумішшю вершків з грибним бульйоном.

Завдяки пікантній скоринці з тертого сиру, яким посипають це блюдо, і додаванню рубленого базиліка тефтелі виходять особливо смачними.

Час приготування - 1 година 20 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:
фарш курячий 400 г
суміш овочева заморожена 500 г
борошно пшеничне 2 ст. ложки
олія оливкова 2 ст. ложки
вершки 3/4 склянки
бульйон грибний 3/4 склянки
сир твердий тертий 4 ст. ложки
базилік рубаний 2 ст. ложки
перець білий мелений
сіль

Приготування:
Фарш посоліть, поперчіть і сформуйте з нього невеликі кульки. Тефтелі запаніруйте в борошні й обсмажте на частині масла до золотистого кольору.

Овочеву суміш обсмажте на олії, посоліть, поперчіть.

Вершки змішайте з бульйоном і доведіть до кипіння.

Тефтелі розкладіть в горщики, зверху покладіть овочеву суміш, полийте вершками з бульйоном. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте тефтелі з овочами 40 хвилин при 200 °С.

Зніміть кришки, тефтелі посипте сиром і готуйте під грилем ще 10-15 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

При подачі посипте рубаним базиліком.



Немає коментарів:

Дописати коментар