Перед тим, як готувати в горщиках, домашню птицю зазвичай смажать цілими тушками або розрубавши на шматки, в деяких випадках - відварюють до напівготовності (такі страви вважаються дієтичними ). Потім її тушкують, заливши бульйоном або соусом; до птаха можна додавати різні овочі, гриби, томатне пюре, а також спеції і прянощі. Ніжні курячі тефтелі ми приготуємо, заливши сумішшю вершків з грибним бульйоном.
Завдяки пікантній скоринці з тертого сиру, яким посипають це блюдо, і додаванню рубленого базиліка тефтелі виходять особливо смачними.
Час приготування - 1 година 20 хвилин
Інгредієнти на 4 порції:
фарш курячий 400 г
суміш овочева заморожена 500 г
борошно пшеничне 2 ст. ложки
олія оливкова 2 ст. ложки
вершки 3/4 склянки
бульйон грибний 3/4 склянки
сир твердий тертий 4 ст. ложки
базилік рубаний 2 ст. ложки
перець білий мелений
сіль
Приготування:
Фарш посоліть, поперчіть і сформуйте з нього невеликі кульки. Тефтелі запаніруйте в борошні й обсмажте на частині масла до золотистого кольору.
Овочеву суміш обсмажте на олії, посоліть, поперчіть.
Вершки змішайте з бульйоном і доведіть до кипіння.
Тефтелі розкладіть в горщики, зверху покладіть овочеву суміш, полийте вершками з бульйоном. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте тефтелі з овочами 40 хвилин при 200 °С.
Зніміть кришки, тефтелі посипте сиром і готуйте під грилем ще 10-15 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
При подачі посипте рубаним базиліком.
Немає коментарів:
Дописати коментар