суботу, 28 листопада 2015 р.

Курка з гречкою в духовці


Курка з гречкою в духовці

Дуже зручне, смачне і ситне блюдо із курки з гречкою, запеченої в духовці, під сметаною і сиром.

У цьому рецепті все просто: складаємо всі інгредієнти на деко і запікаємо в духовці. Єдине що, необхідно попередньо обсмажити цибулю з морквою, а так все буде готується одночасно.

Інгредієнти:
півтори склянки гречаної крупи
курка невеликого розміру
цибулина і морква
спеції для курки
часник
склянка сметани
100-150 грам сиру
півтори склянки води
трохи олії
сіль

Приготування:
Курку нарізаємо шматками, миємо, обсушуємо, солимо і посипаємо спеціями. Непогано використовувати для цієї страви хмелі-сунелі.

Гречку добре промиваємо. Натерту моркву обсмажуємо з нарізаною цибулею на олії до м'якості. Включаємо духовку і встановлюємо на 200 градусів.

Форму змащуємо маслом, рівномірно розсипаємо гречку, зверху розкладаємо цибулю з морквою і укладаємо шматки м'яса. Змащуємо м'ясо сметаною, часником і акуратно, щоб не змити сметану, наливаємо півтори склянки гарячої підсоленої води. І останній штрих - розсипаємо натертий сир по всій поверхні.

Ставимо наш деко з апетитним вмістом в гарячу духовку і вже через 50-60 хвилин курка з гречкою, запечена в духовці, буде готова. Блюдо подаємо в гарячому вигляді, з овочами або улюбленим овочевим салатом.



Немає коментарів:

Дописати коментар