Час приготування – 1 година
Інгредієнти на 4 порції:
тісто дріжджове 600 г
філе риби (тріска, хек або пікша) 500 г
капуста білокачанна 500 г
3 шт. яйця варені
зелень кропу рубана 2 ст. ложки
масло вершкове 100 г
яйце 1 шт.
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
Кулеб'яка - старовинне російське блюдо. Вважається, що назва походить від слова «колоб» - невеликий хлібець. Кулеб'яка відрізняється від пирога більш вузькою і високою формою, а також складною начинкою з декількох фаршів. До того ж вага начинки в кулебяці становить більше половини загальної ваги, а в пирозі - менше половини.
Капусту нашаткуйте, посоліть, перетріть руками і залиште до виділення соку, потім відіжміть. Обсмажте на маслі і охолодіть.
Філе риби наріжте шматочками, посоліть, поперчіть і обсмажте на частини масла до утворення золотистої скоринки.
Варені яйця порубаєте. Перемішайте капусту з яйцями і зеленню. Посоліть і поперчіть.
Тісто розкачайте в пласт і викладіть на вистелений пергаментом деко. На середину пласта укладіть половину капустяної начинки, потім смажену рибу і залишилася капусту.
Краї тіста з'єднайте над начинкою і защипайте. Надайте кулебяці овальну форму. Оформіть кулеб'яку фігурками з тіста, що залишилося. Поставте її на 20 хвилин у тепле місце для вистоювання.
Змастіть кулеб'яку яйцем, зробіть кілька проколів і випікайте 25-30 хвилин при 220 °С.
Готову кулеб'яку можна змастити вершковим маслом.
Немає коментарів:
Дописати коментар