суботу, 28 листопада 2015 р.

Кулеб'яка з капустою і рибою


Кулеб'яка з капустою і рибою

Час приготування – 1 година

Інгредієнти на 4 порції:

тісто дріжджове 600 г

філе риби (тріска, хек або пікша) 500 г

капуста білокачанна 500 г

3 шт. яйця варені

зелень кропу рубана 2 ст. ложки

масло вершкове 100 г

яйце 1 шт.

перець чорний мелений

сіль

Приготування:

Кулеб'яка - старовинне російське блюдо. Вважається, що назва походить від слова «колоб» - невеликий хлібець. Кулеб'яка відрізняється від пирога більш вузькою і високою формою, а також складною начинкою з декількох фаршів. До того ж вага начинки в кулебяці становить більше половини загальної ваги, а в пирозі - менше половини.

Капусту нашаткуйте, посоліть, перетріть руками і залиште до виділення соку, потім відіжміть. Обсмажте на маслі і охолодіть.

Філе риби наріжте шматочками, посоліть, поперчіть і обсмажте на частини масла до утворення золотистої скоринки.

Варені яйця порубаєте. Перемішайте капусту з яйцями і зеленню. Посоліть і поперчіть.

Тісто розкачайте в пласт і викладіть на вистелений пергаментом деко. На середину пласта укладіть половину капустяної начинки, потім смажену рибу і залишилася капусту.

Краї тіста з'єднайте над начинкою і защипайте. Надайте кулебяці овальну форму. Оформіть кулеб'яку фігурками з тіста, що залишилося. Поставте її на 20 хвилин у тепле місце для вистоювання.

Змастіть кулеб'яку яйцем, зробіть кілька проколів і випікайте 25-30 хвилин при 220 °С.

Готову кулеб'яку можна змастити вершковим маслом.



Немає коментарів:

Дописати коментар