понеділок, 30 листопада 2015 р.

Млинці на дріжджах


Млинці на дріжджах

Класичні млинці на дріжджах і свіжому молоці.

Молоко, вершкове масло, яйця, борошно - ось основні інгредієнти для таких млинців. Смажимо млинці традиційно, на сковороді, змащуючи її олією. Подаємо до млинців сметану, варення, згущене молоко...

Інтредієнти:
свіже молоко 350 мл
50 мл розтопленого вершкового масла
2 яйця
10 грам свіжих або чайна ложечка сухих дріжджів
200 грам борошна пшеничного
столова ложка цукру
половина ложечки солі
олія для смаження

Приготування:
У великій мисці змішуємо молоко та дріжджі до повного розчинення. Додаємо злегка збиті яйця, розтоплене масло і все разом збиваємо.

Окремо змішуємо просіяне борошно з цукром і сіллю. Всипаємо борошно в молочну суміш і збиваємо до однорідності. Накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Після закінчення даного часу починаємо смажити млинці на гарячій сковороді, змащуючи її олією. Порцію тіста наливаємо ополоником на сковороду, нахиляючи її в різні боки, даючи тісту рівномірно розтектися. Смажимо до готовності одну сторону млинця, потім перевертаємо і підсмажуємо іншу сторону.

Готові млинці складаємо на тарілку, змащуючи маслом вершковим кожен млинець. Подаємо млинці на дріжджах в теплому вигляді з медом, варенням, сметаною...



Немає коментарів:

Дописати коментар