Інгредієнти:
морква 3 шт.
пластівці вівсяні 1/2 склянки
вода 1/3 склянки
цибуля ріпчаста 2 шт.
олія рослинна (для смаження)
борошно кукурудзяне
борошно цільнозернове 1 ст. ложка
сіль
перець чорний мелений
Для грибного соусу:
шампіньйони 300 г
цибуля ріпчаста 1 шт.
часник (зубчик) 1 шт.
олія оливкова 2-3 ст. ложки
сіль
перець чорний мелений
коріандр мелений
орегано сушений
сік томатний 1/2 склянки
Для приготування потрібно:
пластівці (краще суміш пластівців 5 злаків) залити гарячою водою і залишити до набухання;
одну цибулину дрібно порізати та злегка підсмажити на олії;
чищену моркву та другу цибулинку подрібнити на дрібній терці, найзручніше це зробити з допомогою кухоного комбайна;
все змішати у мисці і додати сіль, спеції за смаком та ложку борошна.
формувати невеличкі котлетки (приблизно виходить 12 штук), панірувати у кукурудзяному борошні та смажити на повільному вогні з обох сторін на олії. Перевертати котлети акуратно за допомогою лопатки. Готові котлети викладати на паперовий рушник, а потім повернути всі назад на сковорідку, вогонь вимкнути і залишити їх під кришкою на 10-15 хвилин.
Для приготування грибного соусу:
грибочки порізати смужечками та підсмажити на розігрітій сковорідці з ложкою олії, відразу посолити, поперчити, додати по дрібці меленого коріандру та орегано. Готові грибочки викласти на тарілочку без соку, який виділився при обсмажені;
подрібнену цибулю та часник підсмажити злегка на олії, додати гриби та томатний сік та протушити декілька хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар