Час приготування – 1 година
Інгредієнти на 6 порцій:
тісто пісочне 500 г
груші консервовані 16 половинок
яйця 4 шт.
цукор 6 ст. ложок
ванілін
вершки 2 склянки
мигдаль рубаний 4 ст. ложки
цукрова пудра 4 ст. ложки
Приготування:
Частину груш наріжте тонкими скибочками і обсушіть.
Яйця збийте з цукром. Додайте ванілін, вершки і перемішайте.
Тісто розкачайте в пласт і викладіть у форму, сформуйте бортики. На пласт тіста викладіть скибочки груш, зверху - половинки груш, залийте сумішшю яйця з вершками, посипте мигдалем, цукровою пудрою.
Випікайте протягом години.
При подачі оформіть пиріг фруктами і ягодами.
Щоб груші після нарізки не потемніли, збризніть їх лимонним соком.
Відомо, що грушеві дерева культивували ще у Стародавній Греції і Римі. Зараз відомо близько 5 тисяч їх сортів. Ці плоди - цінне джерело легкозасвоюваних вуглеводів (глюкози, фруктози, сахарози), органічних кислот (яблучної і лимонної), вітамінів (С, групи В та каротину), мінеральних речовин і пектину. Груші покращують травлення і нормалізують обмін речовин; їх включають у меню хворих на цукровий діабет. Ці фрукти додають у салати, страви з м'яса та риби, готують з них варення, джеми, соуси, начинки для випічки, компоти, сиропи, соки, груші сушать і маринують.
Немає коментарів:
Дописати коментар