Інгредієнти:
3 яловичих медальйона
3-4 смужки бекону
1 цибулина
1 зубчик часнику
20 гр вершкового несолоного масла
оливкова олія
сіль
чорний мелений перець , мотузка
Приготування:
1. Злегка відбиваємо шматочки м'яса. Відбиваєте для того, щоб зробити м'ясо м'яким. Коли м'ясо смажиться, внутрішні волокна виступають і скорочуються, і м'ясо стає жорстким. Відбиття м'яса розбиває волокна на дрібні частини, тому, коли вони скорочуються, це вже не викликає небажаного ефекту.
2. Обертаємо кожен шматочок полоскою бекону і фіксуємо його мотузкою.
3. Солимо, перчимо.
4. Добре нагріваємо сковороду і заливаємо в неї невелику кількість оливкової олії. М'ясо солимо і перчимо прямо перед тим, як покласти його на сковороду. Викладаємо м'ясо в сковорідку і добре притискаємо його. Смажимо так приблизно 2 хвилини.
5. Перевертаємо і смажимо з іншого боку теж близько 2-х хвилин.
6. Обсмажуємо м'ясо з боків, приблизно по парі хвилин, і додаємо в сковороду роздавлений часник і вершкове масло.
7. Поливаємо наші шматочки маслом.
8. Додаємо в сковороду нарізану півкільцями цибулю. Смажимо ще пару хвилин, поки цибуля не стане м'яка. Поливаємо м'ясо соусом.
9. Збризгуємо м'ясо ромом або коньяком.
10. Підпалюємо і чекаємо поки алкоголь прогорить.
11. Перекладаємо м'ясо на решітку.
12. Робимо соус. Доливаємо в сковороду, в якій готувалися медальйони, трохи червоного вина і трохи жирних вершків.
13. Даємо покипіти на повільному вогні, поки не загусне.
14. Все! М'ясо готове, можна подавати на стіл. З салатом або будь-яким іншим гарніром.
Немає коментарів:
Дописати коментар