понеділок, 30 листопада 2015 р.

Медальйон з яловичини


Медальйон з яловичини

Інгредієнти:

3 яловичих медальйона

3-4 смужки бекону

1 цибулина

1 зубчик часнику

20 гр вершкового несолоного масла

оливкова олія

сіль

чорний мелений перець , мотузка

Приготування:

1. Злегка відбиваємо шматочки м'яса. Відбиваєте для того, щоб зробити м'ясо м'яким. Коли м'ясо смажиться, внутрішні волокна виступають і скорочуються, і м'ясо стає жорстким. Відбиття м'яса розбиває волокна на дрібні частини, тому, коли вони скорочуються, це вже не викликає небажаного ефекту.

2. Обертаємо кожен шматочок полоскою бекону і фіксуємо його мотузкою.

3. Солимо, перчимо.

4. Добре нагріваємо сковороду і заливаємо в неї невелику кількість оливкової олії. М'ясо солимо і перчимо прямо перед тим, як покласти його на сковороду. Викладаємо м'ясо в сковорідку і добре притискаємо його. Смажимо так приблизно 2 хвилини.

5. Перевертаємо і смажимо з іншого боку теж близько 2-х хвилин.

6. Обсмажуємо м'ясо з боків, приблизно по парі хвилин, і додаємо в сковороду роздавлений часник і вершкове масло.

7. Поливаємо наші шматочки маслом.

8. Додаємо в сковороду нарізану півкільцями цибулю. Смажимо ще пару хвилин, поки цибуля не стане м'яка. Поливаємо м'ясо соусом.

9. Збризгуємо м'ясо ромом або коньяком.

10. Підпалюємо і чекаємо поки алкоголь прогорить.

11. Перекладаємо м'ясо на решітку.

12. Робимо соус. Доливаємо в сковороду, в якій готувалися медальйони, трохи червоного вина і трохи жирних вершків.

13. Даємо покипіти на повільному вогні, поки не загусне.

14. Все! М'ясо готове, можна подавати на стіл. З салатом або будь-яким іншим гарніром.



Немає коментарів:

Дописати коментар