вівторок, 2 лютого 2016 р.

Кавова Карамель


Кавова Карамель
Вид: Десерты Кухня: Украинская Время: 45 мин. Сложность: Средне

Ця кавова карамелька взята з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави. Дозвольте ще принагідно нагадати панству, що кавові зерна допомогли українському козакові Юрку Францу Кульчицькому cтати купцем і заснувати 1683 р. у Відні першу в Европі кав'ярню.

Ингредиенты:

1. цукор — 8 ст. л.;
2. вершкове масло — 5 ст. л.;
3. кава — 1 скл.;
4. вершки — 1 скл.;
5. соняхова олія (рафінована) (для змащування) — дещиця.

Способ приготовления     8 столових ложок цукру та 5 столових ложок вершкового масла кладуть до каструлі ј ставлять на вогонь. Підігрівають протягом 10-и хвилин, добре перемішуючи. Затим додають склянку дуже міцної кави та склянку вершків. Перемішують і варять 10 хвилин. Тим часом змащують олією яку-небудь гладеньку поверхню, на якіј прочахатиме мішанина. Готовність її легко перевірити: коли крапля її в склянці з холодною водою не розтікається, суміш готова. Її виливають з каструлі на приготовану поверхню і розрізають ножем на квадратики.

    Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар