понеділок, 25 січня 2016 р.

Зелений борщ з кропивою та щавлем


Зелений борщ з кропивою та щавлем
Вид: Перші страви Кухня: Українська Час: 40 хв. Складність: Легко

Поживний, корисний, вітамінний зелений борщ з кропивою та щавелем. Відвар кропиви корисно впливає на організм (читайте деталі в інтернеті)

Інгредієнти:

200г кропива;
200г щавель;
2 чайні ложки рис;
150г морква;
150г цибуля ріпчаста;
150г корень петрушки;
600г картопля;
1 ст.л. вершкове масло;
4 яйця;
4 ст.л. сметана;
3,5 склянки грибного бульону;
3 шт гвоздики;
1шт лавровий лист;
сіль, перець на смак;
зелень кропу, петрушки

Спосіб приготування Кропиву перебрати, помити, ошпарити окропом протягом 2-3 хв.

Відкинути на друшляк, промити холодною водою, нарізати.

Моркву, цибулю і корінь петрушки нарізати кубиками і спасерувати на вершковому маслі.

Грибний бульйон закип'ятити і у киплячий покласти кропиву, рис, та нарізану скибочками картоплю.

Варити 10 хвилин.

Додати пасеровані овочі, лавровий лист, гвоздику, сіль. Готувати до готовності картоплі.

Покласти нарізаний щавель і ще 5 хв кип'ятити.

Зварити яйця окремо. Почистити, порізати навпіл.

Подавати вклавши до тарілки половинку яйця, ложку сметани, та посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар