Вид: Перші страви Кухня: Українська Час: 40 хв. Складність: Легко
Поживний, корисний, вітамінний зелений борщ з кропивою та щавелем. Відвар кропиви корисно впливає на організм (читайте деталі в інтернеті)
Інгредієнти:200г кропива;
200г щавель;
2 чайні ложки рис;
150г морква;
150г цибуля ріпчаста;
150г корень петрушки;
600г картопля;
1 ст.л. вершкове масло;
4 яйця;
4 ст.л. сметана;
3,5 склянки грибного бульону;
3 шт гвоздики;
1шт лавровий лист;
сіль, перець на смак;
зелень кропу, петрушки
Відкинути на друшляк, промити холодною водою, нарізати.
Моркву, цибулю і корінь петрушки нарізати кубиками і спасерувати на вершковому маслі.
Грибний бульйон закип'ятити і у киплячий покласти кропиву, рис, та нарізану скибочками картоплю.
Варити 10 хвилин.
Додати пасеровані овочі, лавровий лист, гвоздику, сіль. Готувати до готовності картоплі.
Покласти нарізаний щавель і ще 5 хв кип'ятити.
Зварити яйця окремо. Почистити, порізати навпіл.
Подавати вклавши до тарілки половинку яйця, ложку сметани, та посипавши дрібно нарізаною зеленню.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар