Вид: Напої Кухня: Домашня Час: 1 ч. 30 хв. Складність: Легко
Рецепт приготування цього згущеного молока взято з кулінарних сторінок черкаської газети «Акцент», яка щосереди надходе до читачів. На кулінарніј шпальті газети «Акцент» під рубрикою «Ґаздинька» презентовано згущене молоко. Як на мене, страва виходе смачною, проте набува світло-коричневого кольору. Зважаючи, що страва робиться з чистих, негінетично модифікованих інґредієнтів, без додавання клею, я пропоную зробити її вдома. Історія молока, згушеного з цукром, починається ще від 1856 року. Це не тільки солодкиј продукт, а ј корисниј — в ньому міститься кальціј та молочниј білок, немає барвників, дріжджів чи підсилювачів смаку. Щороку смак даного продукту вдосконалювався. Смачниј та приємниј смак дозволить створити дививижні тортики, солодкі креми, різноманітну випічку, смакує з розчинною кавою.
Інгредієнти:1. парне молоко (не менш за 3,2% жир.) — 1,2 л;
2. цукор — 0,4 л;
3. сода — 1/3 ч. л.
Базарне, уранішнє, незбиране молоко, в якому ще не відстоялися вершки, вливають у металевиј тазок для варіння. У нього засипають цукор (молоко і цукор, маючи на увазі ємність, змішують у пропорції три до одного (3:1)), додають соди. Ретельно розмішуючи дерев'яною лопаткою, суміш доводять до кипіння і ставлять на малиј вогонь, позаяк молоко за кип'ятіння збіга. За годину молоко жовтіє, а при загусанні стає світло-коричневим. По цьому що 5 хвилин суміш треба вимикати і робити пробу: якщо при охолодженні молоко густіє, варіння можна завершувати. Згущеному молоку дають остигнути, переливають до баночок.
N. B. Прошу врахувати те, що чим більше вариться молоко, тим воно густішає. Тому на першіј стадії варіння з суміші виходе концентроване молоко, далі — згущене молоко, а відтак перетворюється на ірис. Для напоїв на манер розчинної кави најліпше пасує концентроване молоко, для випічки та кремів — згущене молоко, а для десерту — ірис.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар