Вид: Другі страви, М'ясні Кухня: Українська Час: 1 ч. 27 хв. Складність: Середньо
Справжні вареники з лівером – ніжні, соковиті і корисні – так, корисні, бо готуються з борошна грубого помелу.
Інгредієнти:для начинки:
легені 500 г
цибуля 150 г (2 шт)
олія 50 мл (3 стол. ложки)
сіль 10 г (приблизно 1 чайн. ложка)
перець чорний мелений 1 г (за смаком)
лавровий листок 1 г (2-3 шт)
для окропу:
сіль 30 г (1 стол. ложка)
для тіста:
борошно пшеничне грубого помелу 160 г (1 склянка)
борошно пшеничне вищого ґатунку 200 г (1 склянка і ще 1/4 склянки - на обкачування)
яйце 1 шт
сіль 2 г (1 дрібка)
вода 150 мл
Борошно (по 1 склянці грубого помелу і вищого ґатунку) висипати гіркою, посередині зробити ямку. Вибити яйце, вкинути дрібку солі і, поступово підливаючи 150 мл холодної води, іншою рукою замісити гладке тісто. Розділити його на 4 частини, сформувати `ковбаски` і кожну покраяти на 12-15 часточок.
З часточок тіста сформувати кульки, обкачати їх у борошні і скласти до придатного для зберігання їжі поліетиленового пакета (так тісто не пересихатиме). Щоб кульки не зліплювались між собою, пакет треба час від часу струшувати. Тим часом поставити на вогонь 4-4.5 л води.
Кульки з тіста по одній розкачувати на палянички товщиною 2 мм, зверху класти по ложечці начинки (начинка не повинна виступати за край тіста, інакше вареники розваряться – тісто розкриється і начинка опиниться у воді). Кожну паляничку з начинкою скласти навпіл, краї акуратно зліпити докупи.
Коли вода закипить, вкинути в каструлю 1 стол. ложку солі і вареники. Одразу ж обережно помішати, щоб вареники не пристали до дна. Дочекатись, поки вода знову закипить, і варити 3 хв. Потім вареники вибрати на друшляк і промити холодною водою.
Вареники з лівером чудово смакують з домашнім майонезом (наприклад, змішаним із січеною зеленню за смаком), бурачками з хроном чи підливою мачанкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар