Вид: Вторые блюда Кухня: Домашняя Время: 1 ч. 30 мин. Сложность: Легко
Картопля дуже добре пасує на гарнір до м’ясних, а також до окремих рибних блюд, наприклад, до барабульки, палтуса і морського окуня. В кавалєрські часи добре смакувала як самостійне блюдо ;-)))
Ингредиенты:на 4 порції треба:
- 1 кг картоплі почищеної
- 80 г несолоного масла
- 200-250 г цибулі, очищеної і порізаної
- 1 гілочка свіжого чебрецю
- 1-2 лаврові листочки
- 1 зубчик часнику, очищений і дрібно порізаний
- 2 гілочки петрушки, дрібно порізаної
- 1,5 л курячого бульону
2. Порізати картоплю на дуже тонкі шматочки завтовшки приблизно 3 мм гострим ножем або за допомогою терки (мандоліни). Покласти в миску і залити водою, аби картопля не почорніла.
3. У сковороді розтопити половину масла і обсмажити цибулю з чебрецем, лавровим листком і часником до м'якості.
4. Посипати цибулю петрушкою і прибрати сковороду з плити. Обсушити картоплю паперовим кухонним рушником.
5. У керамічну форму завглибшки приблизно 4 см укласти шар картоплі, посипати половиною цибулі і знову викласти шар картоплі. Додати цибулю, що залишилася, і викласти останній шар картоплі.
6. Довести до кипіння бульйон і залити ним картоплю. Порізати другу половину масла на шматочки і розкласти зверху. Поставити в розігріту духовку на 1 годину до м'якості (картопля повинна легко протикатися виделкою) і коричневої скориночки зверху.
Немає коментарів:
Дописати коментар