субота, 23 січня 2016 р.

Запечена картопля по-кавалєрськи


Запечена картопля по-кавалєрськи
Вид: Вторые блюда Кухня: Домашняя Время: 1 ч. 30 мин. Сложность: Легко

Картопля дуже добре пасує на гарнір до м’ясних, а також до окремих рибних блюд, наприклад, до барабульки, палтуса і морського окуня. В кавалєрські часи добре смакувала як самостійне блюдо ;-)))

Ингредиенты:

на 4 порції треба:

- 1 кг картоплі почищеної
- 80 г несолоного масла
- 200-250 г цибулі, очищеної і порізаної
- 1 гілочка свіжого чебрецю
- 1-2 лаврові листочки
- 1 зубчик часнику, очищений і дрібно порізаний
- 2 гілочки петрушки, дрібно порізаної
- 1,5 л курячого бульону

Способ приготовления 1. Розігріти духовку до 190 градусів.

2. Порізати картоплю на дуже тонкі шматочки завтовшки приблизно 3 мм гострим ножем або за допомогою терки (мандоліни). Покласти в миску і залити водою, аби картопля не почорніла.

3. У сковороді розтопити половину масла і обсмажити цибулю з чебрецем, лавровим листком  і часником до м'якості.

4. Посипати цибулю петрушкою і прибрати сковороду з плити. Обсушити картоплю паперовим кухонним рушником.

5. У керамічну форму завглибшки приблизно 4 см укласти шар картоплі, посипати  половиною цибулі і знову викласти шар картоплі. Додати цибулю, що залишилася, і викласти останній шар картоплі.

6. Довести до кипіння бульйон і залити ним картоплю. Порізати другу половину масла на шматочки і розкласти зверху. Поставити в розігріту духовку на 1 годину до м'якості (картопля повинна легко протикатися виделкою) і коричневої скориночки зверху.



Немає коментарів:

Дописати коментар