середа, 30 грудня 2015 р.

Бутерброди «Причорноморські фантазії»


Бутерброди «Причорноморські фантазії»
Вид: Бутерброди Кухня: Домашня Час: 25 хв. Складність: Легко

Смак бутербродів залежить від смаку консервів. Тому тут реба навчитися "балансувати", враховуючи цей смак

Інгредієнти:

1) консерви з риби, що у маслі – банка,

2) хліб (з висівками чи інший, що порізаний на шматочки і вам подобається) – половина чи трохи більше),

3) вершкове масло – 2/3 невеличкої пачки,

4) 1-2 ст. ложки промитої і висушеної журавлини (клюква) та (чи) 2/3 лимона,

5) пучечок петрушки і кропу (промиті і гарненько висушені);

6) овочі, які є: перець «паприка», тоненькі морквини, свіжі чи мариновані огірочки, салат, пекінська капуста, базилік, консервована морська капуста тощо.

7) (додатково, якщо є бажання) кілька шматочків сирів «сулугуні», «мацарела» чи бринзи;
та кілька краплин гірчиці (або якогось вашого улюбленого гострого соусу)

Спосіб приготування 1) Зразу покласти на якусь хвильку у глибоченьку тарілочку (чи піалу) більше половини пачки вершкового масла, щоб не було твердим.2) Відрізати з гілочок петрушки і кропу стебла, подрібнити якнайдрібніше ці стебельця, виделкою «вмішати» у м’яке вершкове масло.
3) Обережно відкрити консервну банку (яка Вам подобається чи яка є, тілька має бути не з томатом, а "в маслі"), ложечку масла звідти додати, вмішуючи виделкою у масляно-зелену суміш (прикрити кришку і решту масла обережно вилити з консерви, воно більше не знадобиться). 4) З шматочків хліба зрізати скоринку.
5) Ці шматочки підсмажити на тостері, після чого гарячими (!) намазати нашим зеленим маслом (якщо немає тостера, то можна змастити ці шматочки нашим зеленим маслом та на кілька хвилин поставити у розігріту «духовку») 6) На пласку тарілку чи блюдо викласти оці змащені шматочки хліба. Обережно викласти на них рибу з консерви.
7) На кожний шматочок покласти кілька ягідок журавлини чи тоненький шматочок лимона (деякі поєднують лимон та журавлину на одному шматочку).8) Прикрасити листочками кропу та петрушки (від яких ми відрізали стебельця), фігурно порізаними овочами (дивіться перелік овочів у списку продуктів, але можуть бути й інші).
Деякі полюб*яють ще прикрашати такі бутерброди невеличкими шматочками сирів «сулугуні», «мацарела» чи бринзи, краплинками з пакетика гірчиці або «хрону з буряком» (у супермаркета є такі пакетики з "носиком", через який можна вичавити гарненькі краплинки; якщо немає таких пакетиків, то є баночки, з яких викласти можемо, обережно формуючи їх ножиком).
(Фотоапарата не маю, тому фото не моє, у мене були ще кращі :)

Немає коментарів:

Дописати коментар