вівторок, 29 грудня 2015 р.

Борщ


Борщ
Вид: Перші страви, Борщ Кухня: Домашня Час: 60 хв. Складність: Легко

Пісний борщ. В час посту, коли не вживаємо м"яса варю для всіх такий простий борщ.

Інгредієнти:

на 6 літрів:
• буряк -- 500гр
• морква --300гр
• капуста- 300гр
• картопля- 400гр
• цибуля -- 250гр
• олія соняшникова рафінована - 150мл
• часник -- 5 зубців
• корінь петрушки свіжий 50гр
• зелень петрушки і кропу50гр.
• заправка борщова «торчин»(250мг) або
томатна паста 25%(150мг)
• оцет яблучний 50-100мл(залежно від концентрації)
• сіль до смаку

Спосіб приготування Буряк нарізати соломкою, моркву і картоплю кубиками, капусту пошинкувати, цибулю дрібно порізати. 







1. У киплячу воду даю варити картоплю, 2. поруч розігріваю 2х літрову сковорідку наливаю рафінованої олії 100гр, на якій смажу нарізаний буряк3. У кип"яток через 10хв додаю моркву і капусту, корінь петрушки.4. Через 20хв зменшую вогонь під каструлею.  В сковорідку до смаженого буряка додаю томатну пасту і оцет (якщо не використовую борщової приправи) або 1 - 3 ложки оцту і трішки води (якщо застосовую приправу). Тушкую до півготовності ще 10-15хв.5.Смажений буряк додаю до каструлі з овочами, варю на малому вогні.6.В сковорідку насипаю нарізану цибулю, доливаю 50мл олії і смажу ще 10хв. до появи золотистого кольору.


7.Присмажену цибулю кладу до борщу, (додаю приправу коли не використовую томатної пасти), даю часник, сіль і яблучний оцет до смаку, насипаю порізану зелень петрушки і кропу, доливаю води до кількості . доводжу до кипіння і відставивши з вогню накриваю та даю постояти 20хв. Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар